Mięso pokroić w bardzo grubą, nieregularną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w kamionce, przekładając plastrami cebuli. Zalać kefirem wymieszanym przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć i odstawić na kilka dni w chłodne miejsce.
Po tym czasie wyjąć z marynaty. Nabić na metalowe szpadki i upiec ze wszystkich stron na posmarowanym olejem ruszcie.
Podawać z ajvarem i sałatką.
Liście sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i plastry cebuli. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą i wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego so ...
Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...
Z pstrągiem wędzonym...