Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ryż po zanzibarsku

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać oliwę i uprażyć na niej wszystkie przyprawy. Wsypać ryż. Przesmażyć. Zalać szklanką wody i mleczkiem kokosowym. Posolić i ugotować. Jeśli płyn wyparuje, dolać wody.

Przełożyć do miski i udekorować listkiem mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 424
Ewa gotuje - odc. nr 424

To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....

 

Podobne przepisy

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Masło czosnkowe

W moździerzu wymieszać...

Szybki chlebek bez glutenu

Na białkach i siemieniu lnianym!

Wróć do listy przepisów