Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mielone z kaczki i wieprzowiny

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanym, klarowanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Smażyć jeszcze przez chwilę, po czym odstawić.

Mięso pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę o średnich oczkach. Pod koniec dodać odciśniętą bułkę. Wybić jajko, dorzucić cebulę z czosnkiem i posiekaną miętę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić.

Dłonie zwilżyć wodą. Uformować kotlety i upiec na grillu lub patelni grillowej (z każdej strony po 3-4 minuty).

Podawać z sałatką z roszponki, ogórka i pomidorków koktajlowych (składniki wystarczy wymieszać i polać domowym sosem winegret).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 420
Ewa gotuje - odc. nr 420

Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...

 

Podobne przepisy

Pierś kaczki z sosem wiśniowym

Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...

Dorsz w warzywach z ananasem

Orientalna wersja ryby po grecku...

Pieczona pierś indyka w sosie śliwkowym

Podana z zielonym purée!

Burgery śródziemnomorskie

Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je ...

Wróć do listy przepisów