Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Udka kurczaka w curry

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do zamykanego pojemnika. Składniki marynaty wymieszać i pokryć nią kurczaka. Przykryć i wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

Po tym czasie upiec na ruszcie lub elektrycznym grillu albo na żebrowanej patelni.

Podawać z kaszą jaglaną z pesto.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 389
Ewa gotuje - odc. nr 389

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprezentuje przepisy, dzięki którym zadbamy...

 

Podobne przepisy

Pierś kurczaka z kostką

A do tego sos grzybowy!

Kurczak generała Tso

Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...

Filet z kurczaka w boczku

Wyjątkowo soczysty!

Zapiekanka po szwedzku

Z kurczakiem i sosem curry;-)

Wróć do listy przepisów