Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Parzybroda z chorizo

Opis przygotowania

Kapustę pokroić. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę warzywa korzeniowe. Gdy się podsmażą, dodać posiekaną cebulę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Dorzucić kapustę. Zalać wodą, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym, posolić, wymieszać, przykryć i gotować do miękkości przez mniej więcej ½ godziny.

Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć na suchej patelni. Dodać do zupy. Wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę. Dorzucić posiekany koperek i od razu podawać.

Na talerzu można udekorować gałązką koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 383
Ewa gotuje - odc. nr 383

Na przednówku Ewa postanowiła ugotować potrawy, wykorzystując składniki,...

 

Podobne przepisy

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Sułkowicka "krzonówka"

W niewielkiej ilości wody ugotować mięso z łopatki, żeberka wieprzowe wędzone i wędzo ...

Marchewkowa na ostro

W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę...

Maślany krem z pomidorów

Z serem cheddar;-)

Wróć do listy przepisów