Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na patelni. Gdy zrobią się skwarki, dodać kurki i usmażyć. Jajka wybić do miski. Posolić i roztrzepać. Wlać trochę mleka, wymieszać, przelać na patelnię i usmażyć jajecznicę.
Podawać z posiekanym szczypiorem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprosi widzów na niezwykłą jajecznicę – nie...
Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...
Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Prze ...
W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki ło ...
Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...