Polędwiczkę umyć i osuszyć. Odciąć tłuszcz. Naszpikować obranym czosnkiem (jeśli ząbki są duże, można przekroić je wzdłuż na pół). Natrzeć solą i odstawić na godzinę.
Po tym czasie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać winem, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Mięso wyjąć z chłodziarki godzinę przed grillowaniem. Osuszyć. Natrzeć musztardą. Obtoczyć w panierce z cukru i pieprzu.
Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie.
Ogórki pokroić w cienkie plastry. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać. Warzywa wymieszać w misce wraz z olejem i miodem. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Koniec lata to również zakończenie sezonu grillowego. W czasie ostatniej...
Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1 1/2 cm. Ugotowa ...
Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...
Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkie ...
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...