Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mus czekoladowy z mango

Opis przygotowania

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać rum, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem trzcinowym. Wymieszać z czekoladą.

Białka ubić ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą czekoladową. Nałożyć do małych słoiczków i schłodzić w lodówce.

Owoce obrać, z brzoskwini i mango usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Nałożyć na zimny mus czekoladowy. Udekorować drobno pokrojoną czekoladą (wcześniej można schłodzić ją w zamrażarce) oraz listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 332
Ewa gotuje - odc. nr 332

Odcinek off-roadowy. Ewa wyrusza na wyprawę w teren. A że jazda po wertepach...

 

Podobne przepisy

Ziemniaczki z... fasoli

A tak naprawdę z czekolady i fasoli...

Babka meksykańska

Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...

Sernik pistacjowy

Z domową pastą z pistacji;-)

Ciasteczka francuskie z borówkami

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...

Wróć do listy przepisów