Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik z polewą cytrynową

Opis przygotowania

Ser dwukrotni przepuścić przez maszynkę. Wybić jajka. Dodać ksylitol, kartoflankę oraz jogurt. Uperfumować skórką otartą z cytryny oraz miąższem z laski wanilii. Wycisnąć sok z cytryny. Zmiksować. Przełożyć do tortownicy – wyłożonej papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem (średnica 24-25 cm). Wcisnąć całe truskawki.

Piec przez 15 minut w temp. 175 st. C. Po tym czasie zmniejszyć temp. do 120 st. C i piec przez 1 godzinę.

Z cytryny wycisnąć sok. Połączyć z serkiem homogenizowanym. Dodać ksylitol oraz ricottę. Wymieszać. Polewą pokryć wierzch sernika. Wstawić do lodówki.

Truskawki pokroić w ósemki. Przełożyć do miski. Dodać miętę. Ułożyć na środku schłodzonego sernika.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 309
Ewa gotuje - odc. nr 309

Tym razem Ewa odwiedziła Gościniec Banica - gospodarstwo agroturystyczne...

 

Podobne przepisy

Apfelstrudel

Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)

Chmurka brzoskwiniowa

Lekki deser na wiosenne dni...

Babka z marchewką

Baba z marchwią utartą lukrem bogato inkrustowana...

Wróć do listy przepisów