Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto pełne śliwek

Opis przygotowania

Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). Posypać wiórkami kokosowymi. Na kokosie ułożyć połówki śliwek.

Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st. C.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 3
Ewa gotuje - odc. nr 3

W tym wydaniu swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz zmierzy...

 

Podobne przepisy

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Migdałowa śnieżynka

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...

Eklery z bitą śmietaną

Na niebiesko i na rózowo!

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...

Wróć do listy przepisów