/ Przepisy / Dorsz zapiekany z mozzarellą

Opis przygotowania

Cukinie umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na dnie 4 naczyń żaroodpornych. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Następnie ułożyć rybę, przyprawioną solą i pieprzem. Na rybie położyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dorzucić czosnek, przykryć mozzarellą pokrojoną w plastry. Oprószyć solą.

Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podawać udekorowane listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 227
Ewa gotuje - odc. nr 227

Im chłodniej na polu, czy też jak kto woli, na dworze, tym częściej sięgamy...

 

Podobne przepisy

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Dorsz w warzywach z ananasem

Orientalna wersja ryby po grecku...

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Fish pie

Zapiekanka po angielsku;-)

Wróć do listy przepisów