/ Przepisy / Carpaccio z buraczków

Opis przygotowania

Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią buraczki - pokrojone na cienkie jak pergamin plastry (na szatkownicy do ogórków).

Czosnek posiekać bardzo drobno lub przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą. Dodać miód i kumin, wymieszać. Wlać ocet, następnie olej. Przyprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Sos przelać na buraczki. Przykryć folią i schłodzić w lodówce (przez minimum 2 godziny).

Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 126
Ewa gotuje - odc. nr 126

Szynka świąteczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedzielą...

 

Podobne przepisy

Czosnek confitowany

Smarowidło do pieczywa...

Ratatouille w dużą kostkę

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Pomidory sparzyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki ...

Wrapy do szkoły

Zamiast klasycznych kanapek...

Jajo w gniazdku z łososiem

Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...

Wróć do listy przepisów