Podczas pieczenia gęsi wytapia się sporo tłuszczu, który warto wykorzystać. Można użyć go do smażenia lub na jego bazie przygotować smarowidło do chleba.
Gruszkę i czosnek upiec (najlepiej przy okazji pieczenia gęsi). Zmiksować z gęsim smalcem - tłuszcz powinien mieć temperaturę pokojową. Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym programie "Ewa gotuje" mamy jubileusz - to już dwusetny odcinek!...
Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...
Peruwiański street food...
Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...