/ Przepisy / Ziemniaczki a'la młode

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Z każdej ćwiartki wyciąć małego ziemniaczka. Ugotować w wodzie z mlekiem (pół na pół) i czosnkiem. Nie zapomnieć o posoleniu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 1
Ewa gotuje - odc. nr 1

Pierwszy odcinek programu "Ewa gotuje" będzie utrzymany w stylistyce świątecznej...

 

Podobne przepisy

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...

Ser biały w oliwie ziołowej

Przystawka lub składnik sałatek...

Śledź pod pierzynką

Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...

Pasztet grzybowy

Przystawka na wieczerzę wigilijną.

Wróć do listy przepisów