/ Przepisy / Uszka

Opis przygotowania

Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo cienko (dużo cieniej niż na pierogi). Wyciąć niewielkie kwadraciki, nałożyć farsz, skleić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 1
Ewa gotuje - odc. nr 1

Pierwszy odcinek programu "Ewa gotuje" będzie utrzymany w stylistyce świątecznej...

 

Podobne przepisy

Mus śliwkowy z kakao

Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...

Śledzie w śmietanie

Śledzie moczyć przez kilka godzin w wodzie, obrać ze skóry, zalać mlekiem i odstawić ...

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Omlet kokosowy z truskawkami

Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złoty kolor...

Wróć do listy przepisów