/ Przepisy / Kasza z grzybami

Opis przygotowania

Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. Delikatnie zlać wodę spod grzybów (tak, by cały osad pozostał w garnku) i zalać nią kaszę. Dodać masło. Uzupełnić wodą do poziomu 2 cm powyżej kaszy. Posolić do smaku.

Gotować na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn (ok. 20 minut). Uważać, by się nie przypaliła. W razie potrzeby dolać wodę.

Podawać z wiórkami chłodnego masła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 1
Ewa gotuje - odc. nr 1

Pierwszy odcinek programu "Ewa gotuje" będzie utrzymany w stylistyce świątecznej...

 

Podobne przepisy

Śliwki w boczku

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Papryka faszerowana fetą

Ser feta pokruszyć do miski, cebulę drobniutko pokroić i dodać do sera. Czosnek przec ...

Szpinak z truskawkami

Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...

Wróć do listy przepisów