/ Przepisy / Sałatka z pieczonych buraczków

Opis przygotowania

Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką się przez godzinę, większe 1,5 godz.).

Po upieczeniu buraki obrać i pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w plastry. Przełożyć do miski. Wymieszać. Dolać oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek. Wszystko razem wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 201
Ewa gotuje - odc. nr 201

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....

 

Podobne przepisy

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Sałatka z domowym winegretem

Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...

Sałatka kolorowa

Umyte sałaty poszarpać do szklanej miski...

Sałatka z tortellini

Tortellini ugotować i odcedzić. Przełożyć do szklanej miski. Dodać odsączoną kukurydz ...

Wróć do listy przepisów