Fasolkę namoczyć w lodowatej wodzie, odciąć ogonki i usunąć łyko. Ułożyć pionowo w słoikach. Dodać koper, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i kolendrę.
Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę i zalać nią na fasolkę.
Na wierzch każdego słoika wlać po łyżce oliwy. Zakręcić.
Pasteryzować w garnku lub piekarniku przez 15 minut. Wyjąć i wystudzić.
Przechowywać w piwnicy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...
Rukolę i cykorię przełożyć do miski. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na k ...
Z ananasem i papryką!
Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , dł ...