Mąkę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliowy i imbir. Wymieszać. Dorzucić kostkę masła i siekać, aż zrobi się kruszonka. Usypać kopczyk, w kopczyku zrobić dołeczek i dodać żółtka (białko zamrozić - gdy uzbiera się więcej, można zrobić bezy). Nożem połączyć wszystkie składniki i zarobić gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na jedną godzinę.
Po tym czasie rozwałkować (na grubość 3-4 mm) i różnymi foremkami wykroić ciasteczka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 st. C przez około 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Rozgrzewająca herbata, zupa ziemniaczana z czosnkiem, ciasteczka imbirowe...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...
Na Wielkanoc obowiązkowa!
Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!