/ Przepisy / Sernik gotowany

Opis przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki.

Przygotować masę. Masło rozgrzać w garnku. Dodać ser (zmielony trzy razy), jajka i smażyć na wolnym ogniu.Gdy ser zacznie „bulgotać", dodać cukier, cukier waniliowy, budyń i mąkę ziemniaczaną. Sypać powoli przez sitko.

Gdy ponownie zacznie „bulgotać", można dodać drobno pokrojone bakalie. Odstawić. Gdy masa jest jeszcze ciepła, posmarować i złożyć placki. Można polukrować, posypać cukrem pudrem lub podać z dowolną polewą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 116
Ewa gotuje - odc. nr 116

Gulasz segedyński, sernik gotowany Zwykło się mówić: Polak-Węgier dwa bratanki,...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka z migdałami i morelami

Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...

Torcik orzechowo-migdałowy

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Kakao rozprowadzić w mleku, robiąc gę ...

Sernik warzony z budyniem

Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski...

Jabłecznik z lukrem z białek

Miękkie masło utrzeć mikserem. Porcjami dodać cukier...

Wróć do listy przepisów