/ Przepisy / Kompozycje owocowe

Opis przygotowania

Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić na kawałki, ułożyć na talerzu - tak, by przypominały liście palmy. Po drugiej stronie talerza rozłożyć maliny - cała kompozycja powinna wyglądać jak palmy na bezludnej wyspie.

Na talerzu położyć połówkę gruszki. Dookoła poukładać połówki winogron - tak, by przypominały ogon pawia. Z borówek zrobić pawie oczka, z kawałeczków marchewki nóżki, z goździków oczy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 162
Ewa gotuje - odc. nr 162

Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...

 

Podobne przepisy

Brulee owocowe

Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...

Ciacho od Marzenki

Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...

Jabłecznik z lukrem z białek

Miękkie masło utrzeć mikserem. Porcjami dodać cukier...

Ciasto czekoladowe z żurawiną

Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...

Wróć do listy przepisów