/ Przepisy / Babeczki truskawkowe

Opis przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszać z serkiem i 1/3 żelatyny.

Masę truskawkową połączyć z pozostałą żelatyną. Połowę wylać do foremek na babeczki, odstawić do wystudzenia. Przykryć masą serową i zostawić w lodówce - najlepiej na całą noc. Podawać udekorowane miętą i truskawkami.

Zamiast kilku babeczek można zrobić jedną dużą babę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 131
Ewa gotuje - odc. nr 131

Pulpeciki z cielęciny z sosem koperkowym, babka truskawkowa na zimno z...

 

Podobne przepisy

Placek z cukinią

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...

Gruszki w cieście czekoladowym

Mąkę przesiać z kakao. Dodać cukier...

Tarta czekoladowa z gruszkami

Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...

Eklery z bitą śmietaną

Na niebiesko i na rózowo!

Wróć do listy przepisów