/ Przepisy / Gruszki z serem kozim

Opis przygotowania

Połówki gruszek wydrążyć, uważając przy tym, by delikatne owoce się nie rozpadły.

Do miseczki wsypać prażone pestki dyni, prażone ziarna słonecznika oraz żurawinę. Dodać trochę miodu, wymieszać i nałożyć do gruszek. Na wierzchu ułożyć ser kozi.

Wstawić do piekarnika z funkcją grillowania, rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać, aż ser się zezłoci.

Talerzyk udekorować roztopioną czekoladą. Ułożyć połówki gruszek i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 355
Ewa gotuje - odc. nr 355

W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe z buraczkami

Ugotowane i wystudzone buraki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach...

Deser bezowo-kokosowy

Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...

Wuzetka

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...

Ucierane z owocami leśnymi

Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.

Wróć do listy przepisów