/ Przepisy / Kompot z suszu

Opis przygotowania

Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować (na wolnym ogniu ok. 1 godz.). Posłodzić do smaku.

Przecedzić, przelać do dzbanka lub wazy (do naczynia można wrzucić kilka wygotowanych owoców). Dorzucić kilka plasterków cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 177
Ewa gotuje - odc. nr 177

Bakalie są bardzo charakterystycznym składnikiem wigilijnych potraw. Dlatego...

 

Podobne przepisy

Pierogi z suszonymi śliwkami

Na deser lub słodki obiad;-)

Tarta z budyniem i owocami leśnymi

Na herbatnikach bezglutenowych;-)

Jabłecznik z lukrem z białek

Miękkie masło utrzeć mikserem. Porcjami dodać cukier...

Ciasto kruche z masą śliwkową

Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...

Wróć do listy przepisów