/ Przepisy / Gulasz z indyczych wątróbek

Opis przygotowania

Ugotować domowy wywar na skrzydełkach, włoszczyźnie i suszonych, namoczonych w wodzie, grzybach (przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym oraz solą, ew. pieprzem).

Wątróbki oczyścić z błon, opłukać i osuszyć. Obtoczyć w mące, lekko obsmażyć na oleju - z obu stron. Wystudzić, pokroić w paski.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić. Dodać obrane i pokrojone w paski pieczarki, lekko podsmażyć. Wszystko przełożyć o garnka, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zalać bulionem. Przyprawić, zagotować i dusić na małym ogniu do miękkości. Można doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagęścić zasmażką z masła i mąki (zasmażkę rozprowadzić odrobiną płynu z garnka).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 137
Ewa gotuje - odc. nr 137

Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na nietypowy gulasz z indyczych wątróbek....

 

Podobne przepisy

Kaszanka z kiszoną kapustą

Kiszka z rusztu inaczej;-)

Jagnięcina i karkówka z grilla

Solidna porcja mięsiwa...

Karp faszerowany grzybami

Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...

Szaszłyki indycze z rusztu

Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...

Wróć do listy przepisów