/ Przepisy / Kotlety indycze w fistaszkach

Opis przygotowania

Mięso pokroić w plastry, lecz nie rozbijać. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem oraz ostrą papryką.

Na dużym talerzu wymieszać drobno posiekane orzeszki, bułkę tartą, parmezan i kolendrę. Jajka wybić do miski i roztrzepać.

Każdy kawałek mięsa zanurzyć w jajach, następnie obtoczyć w panierce. Nadmiar strzepać.

Usmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać z cząstkami cytryny, ryżem z groszkiem i mizerią z koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 333
Ewa gotuje - odc. nr 333

Tym razem Ewa sięgnie po recepturę na włoską zupę fasolową. Przepis podpatrzyła...

 

Podobne przepisy

Kotlety pożarnicze indycze

Solidny kawał mięsa dla prawdziwego faceta;-)

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Makaron z sosem z cukinii

Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię w ...

Sznycle z dorsza

Mielony, tyle tylko, że z ryby.

Wróć do listy przepisów