/ Przepisy / Karczek z rusztu w musztardowej marynacie

Opis przygotowania

Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.

Przygotować marynatę. Musztardę wymieszać z olejem, powidłami i syropem klonowym. Dorzucić pokrojony czosnek i rozgniecione ziarenka jałowca.

Tak przygotowaną bejcą pokryć kawałki mięsa. Na wierzchu ułożyć rozmaryn. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (wyjąć na godzinę przed grillowaniem).

Upiec z obu stron na mocno rozgrzanym ruszcie.

Z awokado usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić na plasterki. Z gruszek wyciąć gniazda nasienne i też pokroić. Owoce przełożyć do miski, zalać winem wymieszanym z sokiem z limonki. Odstawić na kilkanaście minut.

Sałaty przełożyć do miski, wymieszać. Dodać odcedzone owoce oraz pokruszony ser pleśniowy. Polać sosem (składniki wystarczy wymieszać), udekorować liśćmi mięty i od razu podawać.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 331
Ewa gotuje - odc. nr 331

Podczas treningu Ewa spotka młodych ludzi, którzy dzielą tę samą pasję...

 

Podobne przepisy

Pieczeń na Wielkanoc

Zacząć od zrobienia suchej ziołowej marynaty. Jałowiec, ziele angielskie, pieprz, liś ...

Gęsie nóżki z kaszotto

Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Kurczak generała Tso

Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...

Indyk z sosem cebulowym

Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...

Wróć do listy przepisów