/ Przepisy / Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Opis przygotowania

Warzywa umyć, obrać i pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka, dodać czosnek, zalać zimnym wywarem wieprzowym. Przykryć i zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić na kilka godzin do wystudzenia.

Po tym czasie postawić na kuchence i gotować, aż warzywa zmiękną. Przelać przez sito. Zabielić zahartowaną śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Zakwasić wodą z ogórków.

Podawać z tłuczonymi ziemniakami, udekorowanymi zrumienioną cebulką oraz natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 321
Ewa gotuje - odc. nr 321

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Miasta są pięknie przystrojone,...

 

Podobne przepisy

Rösti

Placek ziemniaczany po helwecku;-)

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Papryka z kaszą jaglaną

Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę...

Wróć do listy przepisów