/ Przepisy / Pstrąg na parze

Opis przygotowania

Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po plasterku cytryny. Ugotować na parze (do wody dodać białe wino, ziele angielskie i liść laurowy).

Na talerzu udekorować cząstkami cytryny. Podawać z warzywami z sosem jogurtowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 72
Ewa gotuje - odc. nr 72

W tym wydaniu swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz zdradzi swój kolejny...

 

Podobne przepisy

Kurczak w pomidorach z ananasem

Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...

Karkówka z kapustą i ananasem

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, po czym natrzeć solą i pieprzem młotkowany ...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Gulasz z indyczych wątróbek

Ugotować domowy wywar na skrzydełkach, włoszczyźnie i suszonych, namoczonych w wodzie ...

Wróć do listy przepisów