/ Przepisy / Roladki wołowe z rusztu

Opis przygotowania

Mięso rozciąć tak, by powstał możliwie jak największy płat. Przyprawić solą i pieprzem, oprószyć oregano, nałożyć drobno posiekany czosnek oraz szalotkę.

Ułożyć plastry boczku, a na boczku ser żółty. Zwinąć roladę. Związać dratwą (co 2-3 cm zrobić pętelkę). Przy każdym sznurku wbić patyczek do szaszłyka i pokroić w plastry (ciąć między pętlami). Skropić olejem i upiec na ruszcie (3-4 minuty z każdej strony, następnie mięso powinno odpocząć).

Rzodkiewkę pokroić w słupki, ułożyć na sałacie i polać sosem winegret.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 360
Ewa gotuje - odc. nr 360

W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...

 

Podobne przepisy

Kotlety pożarnicze indycze

Solidny kawał mięsa dla prawdziwego faceta;-)

Jesiotr w śmietanie

Filety podzielić na kawałki mniej więcej wielkości plastra pomidora. Oprószyć solą i ...

Kryzysowy placek po węgiersku

Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...

Kieszonki schabowe

Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...

Wróć do listy przepisów