/ Przepisy / Mus czekoladowy z mango

Opis przygotowania

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać rum, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem trzcinowym. Wymieszać z czekoladą.

Białka ubić ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą czekoladową. Nałożyć do małych słoiczków i schłodzić w lodówce.

Owoce obrać, z brzoskwini i mango usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Nałożyć na zimny mus czekoladowy. Udekorować drobno pokrojoną czekoladą (wcześniej można schłodzić ją w zamrażarce) oraz listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 332
Ewa gotuje - odc. nr 332

Odcinek off-roadowy. Ewa wyrusza na wyprawę w teren. A że jazda po wertepach...

 

Podobne przepisy

Babka z marchewką

Baba z marchwią utartą lukrem bogato inkrustowana...

Tort kryształki

Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem ...

Figi pieczone

Szybko i smacznie...

Torciki czekoladowe

Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...

Wróć do listy przepisów