/ Przepisy / Pizza bez glutenu

Opis przygotowania

Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski. Wlać oliwę i wymieszać. Następnie dolać szklankę ciepłej wody. Wyrobić ciasto. Przełożyć na blachę piekarnikową wyścieloną papierem do pieczenia. Przykryć drugim arkuszem papieru i rozwałkować.

Posmarować oliwą. Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Wkruszyć suszoną papryczkę. Wlać przecier pomidorowy. Przyprawić solą oraz roztartymi w dłoniach bazylią i oregano. Wymieszać i odparować.

Podpieczony placek posmarować sosem. Ułożyć wędlinę oraz pokrojony w plastry ser i przekrojone na pół pomidorki. Oprószyć oregano.

Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.

Przed podaniem udekorować rukolą i skropić oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 330
Ewa gotuje - odc. nr 330

Ewa ugotuje zaskakującą smakiem zupę na pomidorach suszonych, a poda ją...

 

Podobne przepisy

Chleb owsiany

Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić n ...

Zakwas chlebowy

Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...

Domowa mieszanka przypraw

Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika. Używać ta ...

Wróć do listy przepisów