ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 96

OPIS ODCINKA

W kolejnym odcinku tego programu będzie coś specjalnie dla mężczyzn: solidny kawałek mięsa. Upiekę roladę z cielęciny i indyka – zapowiada Ewa Wachowicz. – Tak przyrządzone mięso świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Roladę można podać z pieczonymi talarkami ziemniaków lub z ryżem. Ja proponuję jedynie z musem jabłkowo-chrzanowym, bo potrawa naprawdę jest przepyszna! Na deser też będzie rolada. Tyle tylko, że jabłkowa. – To z kolei ulubione ciasto mojego brata Artura – zdradza pani Ewa. – Moja mama często przygotowuje najróżniejsze rolady, gdyż ich wielkim miłośnikiem jest właśnie mój brat. Zawsze, kiedy wraca do Klęczan po dłuższej nieobecności, czeka na niego taki deser. Kiedyś zdarzyło się jednak, że tuż przed jego przyjazdem zabrakło w domu składników na krem. Wpadłam wtedy na pomysł, żeby zamiast masy dodać do rolady obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Deser okazał się wyjątkowo smaczny i na stałe zagościł w naszym jadłospisie.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Rolada z indyka z cielęciną i musem jabłkowo-chrzanowym

Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...

Rolada jabłkowa

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...

Wróć do listy odcinków