ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 207

OPIS ODCINKA

Po zimowej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki! Zacznie od owoców morza i kuchni rybnej. Najpierw dowiemy się, jak prawidłowo przyrządzić ośmiornicę. Co ciekawe – potrawę specjalnie dla Ewy przygotuje Martin Gimenez Castro, zwycięzcą I edycji kulinarnego show Polsatu „Top Chef”. Z kolei Ewa ugotuje węgierską zupę halaszle. Natomiast na deser będą ciasteczka z oczkiem.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Ośmiornica grillowana z sałatką ziemniaczaną

Ośmiornicę włożyć do garnka, zalać wodą. Dorzucić cebulę pokrojoną w ćwiartki oraz liście laurowe...

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Ciasteczka z oczkiem

Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...

Wróć do listy odcinków